Gökleri ve Yeri Yaratandýr

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
Yeni mesaj
  • SaRey
    Kıdemli Üye
    • Jan 2018
    • 684

    #1

    Gökleri ve Yeri Yaratandır


    ''Üzerlerindeki göğe bakmıyorlar mı? Biz, onu nasıl bina ettik ve onu nasıl süsledik? Onun hiçbir çatlağı yok. Yeri de (nasıl) döşeyip-yaydık?
    Onda sarsılmaz dağlar bıraktık ve onda "göz alıcı ve iç açıcı" her çiftten (nice bitkiler) bitirdik.
    (Bunlar) "içten Allah'a yönelen" her kul için "hikmetle bakan bir iç göz" ve bir zikirdir.''

    (Kaf Suresi, 6-8)

    ''Gökleri ve yeri (bir örnek edinmeksizin) yaratandır. O, bir işin olmasına karar verirse, ona yalnızca "OL" der, o da hemen oluverir. ''

    (Bakara Suresi, 117)
    Helix Nebulası












    Astronomi uzmanları evrende devasa bir göze benzeyen Helix Nebulası olarak bilindiğini ve bir yıldızın ölümüyle oluşan gaz ve toz bulutu olduğunu belirttiler.
    "Göz" o kadar devasa ki boydan boya geçilmesi 2 buçuk ışık yılı sürüyor.
    Şili'deki La Silla Gözlemevi'ndeki astronomi uzmanları, 700 ışık yılı mesafede, Kova takımyıldızında devasa bir göze benzeyen oluşumunu yakından inceliyorlar!

    Alıntı
    Bir aynada seyrettim âlemin cümlesini. Aynam nokta sırrım nokta. Umduğum kadar büyük değilmiş, dünya nokta ben nokta.
Hazırlanıyor...