Ya ALLAH

Anasayfa Kimler Online Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   İBADET REHBERİ FORUM > --=Genel Dini Bölüm=-- > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Genel Konuların Bulunduğu Bölüm.

Seçenekler
Alt 01-28-2018, 16:35
SaRey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SaRey SaRey isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Bedduası ve Ahı Kabul Olan Kullar

Mutrif bin Abdullah Hazretlerine birisi zulm etmiş ve zulmünde de ısrar etmişti.
Bunun üzerine Mutrif artık daha dayanamamış ve ona “Allah seni hemen yok etsin!” diye beddua etmek mecburiyetinde kalınca o zalim hemen orada can vermişti.

Yusuf-i Hemedani’ye (k.s.) itiraz eden zahiri âlimlerin akıbetleri…
Bu mübarek zat bir gün va’z ederken coşmuştu. Cemaatına ne güzel şeyler anlatıyor, dilinden adeta bal akıyordu. Cemaatı ise mest olmuş zevk ile onu dinliyordu. Bunu çekemeyen 2 zahiri âlim, cemaatın içinden kalkmış, “Sus! Sen bid’atçıdan başka bir şey değilsin!” diyerek sözünü kesmişler ve cemaat arasında buz gibi bir havanın esmesine sebep olmuşlardı. Bunun üzerine o da onlara öyle bir bakış baktı ki, ama ne bakış! Ve sonra da “Asıl sizler bir daha konuşmamak üzere susunuz!” dedi ve o 2 hasetçi âlim o anda ruhlarını teslim ettiler. (Tabakatü’l-Kübra Tercümesi, C. 2, S. 606)

Evliyaullah’dan Süveyd-i Sincarî Hazretleri buyuruyor ki:
“Her kim Allah’ın veli kullarına dil uzatırsa, Allahu Teala onun, ölüm halinde ve son nefesinde dilini bağlar ve tevhidi söyleyemeden bu âlemden gider...”
… Ve başından geçen bir hadiseyi de sözlerine misâl olarak naklediyor. (Tabakatü’l-Kübra Tercümesi, C. 2, S. 681)

Muhammedü’l-Mağribi Hazretleri ise, “Allahu Teala, bir kulun ölümü anında imanını alarak onu bu âlemden imansız çıkarmak isterse, ölmeden evvel onu bir veliye sataştırır” buyuruyor. (Tabakatü’l-Kübra Tercümesi, C. 4, S. 653)

Muhyiddin-i Arabî Futuhat-ı Mekkiye’sinde anlatıyor:
Ebdâl zümresinden biri ile arkadaş olup Becaye şehrinde geziyorduk. Oranın halkı ile Ebu Medyen Hazretlerinin arası nasıl diye merak ediyordum. Önümüze bir ecderha çıktı. Arkadaşım, “Buna selam ver ve bundan sor” dedi. Ben de ecderhayâ “Ebu Medyen’i zındıklıkla halk itham ediyor, ne dersin?” dedim. Ecderha, “Allah’a yemin ederim ki, bu Âdemoğullarına ben şaşıyorum. Yine Allah’a yemin ederek diyorum ki; Hz. Allah’ın, bir kuluna hem velayet tacı giydirmesine hem de kullarının ona düşman olmasına nasıl tahammül ettiğine şaşıyorum” dedi.
Biz de ona, “Sen Ebu Medyeni nereden tanıyorsun?” diye sorduk “Allahu Teala bir kimseyi kendine veli kılarsa bütün kullarının (mahlûkatının) kalbine de onun sevgisini koyar. Bundan sonra bilin ki, ‘Onu kim sevmiyor ise, o kimse ya kâfirdir ya münafık” dedi ve ayrıldı. (Tabakatü’l-Kübra Tercümesi, C. 2, S. 690)

Halis Ece

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler