|
||||
|
||||
![]()
Bir âlim, çarşıdan geçerken, çocuğun birinin bir ihtiyarın yüzüne tokat vurduğunu görür. Fakat ihtiyar, hiç ses çıkarmaz. Âlim, hayret edip sebebini sorar. İhtiyar der ki:
- Ben buna, hatta daha fazlasına layığım. - Niçin? - Çocuktan sor! Âlim çocuğa sorar: - Evladım ihtiyara niçin tokat attın! ... - Amca bu ihtiyar, bizi sevdiğini söylüyor. Fakat iki gündür, bizi görmeye gelmedi. Ya seviyorum iddiasında bulunmasın! Yahut sevginin icabını yapsın! Âlim, ağlayarak der ki: (Bir mahlûku sevdiğini söyleyip de, sevgisinin gereğini yapmayan tokat yerse, ya Cenab-ı Hakkı sevdiğini söyleyip sevginin hakkını vermeyenin hali nice olur?) alıntı...
|
||||
|
||||
![]()
Kainattaki yaradılan her şeye duyduğumuz sevgi gücünü
Rabbimizden alıyoruz.ama ne yazıkki sevgiyi hak eden mevlamız göstermiyoruz. Güzel bir paylaşım olmuş cumhur abi Allah razı olsun. |
|
||||
|
||||
![]()
ALLAH cümlemizden razı olsun...selamün aleyküm..
|
||||
|
||||
![]()
Aleyküm selam abi...
|
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sevgi Ne İşe Yarar? | mehtap | Makaleler | 0 | 04-24-2012 16:42 |
hakiki mümin kainata meydan okur | CUMHUR | Serbest Kürsü | 1 | 07-07-2011 14:25 |
Ey hakiki sevgili | CUMHUR | ALLAH (c.c.)'ın 99 İsmi | 0 | 06-28-2009 19:57 |
sevgi | CUMHUR | Şiirler | 0 | 12-15-2008 22:47 |
Sevgi | Hattab | Öyküler & Hikayeler | 0 | 07-01-2008 18:34 |